pexels.comОбявиха прогнозата за следващите дни. Ето какво време ни очаква: През

...
pexels.comОбявиха прогнозата за следващите дни. Ето какво време ни очаква: През
Коментари Харесай

Времето през новата седмица: Почти без валежи, но с ниски температури

pexels.com

Обявиха прогнозата за идващите дни. Ето какво време ни чака: 

През новата седмица ще бъде най-вече облачно, преваляванията ще са единствено на обособени места, а температурите ще стартират да се намаляват.

Това предвиждат синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес облачността ще е най-вече забележителна. Ще има превалявания, най-вече слаби, само че основно в югоизточните региони на страната ще са краткотрайно мощни. В западните и централните елементи на Предбалкана, както и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са най-вече от 1° до 6°, оптималните ще варират от 2°-3° в Предбалкана до 8°-9° в югоизточните региони.

До сутринта във вторник преваляванията в съвсем цялата страна ще спрат, най-късно в крайните югоизточни региони. От запад облачността бързо ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне, в Западна и Централна България и ще стихне. Минималните температури ще се намалят, а дневните ще са малко по-високи.

През идващите дни до края на седмицата в по-голямата част от страната ще бъде съвсем безшумно. В доста региони в равнините, низините и котловините рано заран ще се образуват мъгли или ниска облачност, а тук-там ще се задържат по-дълго. Около и след обяд ще има и слънчеви часове. В планинските региони ще има повече слънце и ще бъде относително топло. Минималните температури ще са към 0°, а оптималните ще са в по-широки граници – в местата с по-трайна мъгла или повече облачност ще остават от 2° до 5°, в останалите региони ще доближават 8°-10°.

Краткотрайна смяна ще има в четвъртък, когато в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад; ще доминира облачно време, съвсем без превалявания, а през идващите дни и дневните температури едва ще се намалят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР